Полицията в Скопие задържа днес следобед ръководителката на Специалната прокуратура

...
Полицията в Скопие задържа днес следобед ръководителката на Специалната прокуратура
Коментари Харесай

Полицията в Северна Македония задържа ръководителката на Специалната прокуратура Катица Янева

Полицията в Скопие задържа през днешния ден следобяд ръководителката на Специалната прокуратура Катица Янева, съобщи организация МИА.

Преди това служители на реда обискираха дома на Янева в Скопие. По информация на МИА следва и обиск на офиса на Янева в прокуратурата.

Вчера Янева бе извикана на разпит в прокуратурата за проведена престъпност по случая Рекет, който се отнася за изнудване на обвинен в Специалната прокуратура.

Припомняме, че през юли стана ясно, че македонският олигарх Орце Камчев, който е разследван за пране на пари, корист с власт и присъединяване в проведена незаконна група е бил рекетиран от двама души Боян Йовановски - Боки 13 и Зоран Милевски - Зоки Кичеец. Те са му поискали 8 млн. евро, с цел да спре следствието против него. Камчев е дал 1.5 млн. евро в брой на двамата. Йовановски и Милевски, в публикувани аудио записи настояват, че ще уредят въпроса на Камчев благодарение на Катица Янева.

Йордан /Орце/ Камчев беше препоръчан за почетен консул на страната ни предходната година, само че управляващите в Скопие не поддържаха тази концепция.

По-късно денем се чака и изключителна конференция на основния прокурор на страната Любомир Йовевски, дружно в прокурорката Лиляна Спасовска и ръководителят на Прокуратурата за битка против проведената престъпност Вилма Русковска.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР