Полицията в шведската столица Стокхолм арестува в петък няколко души,

...
Полицията в шведската столица Стокхолм арестува в петък няколко души,
Коментари Харесай

Швеция задържа заподозрени за намерената чанта с експлозиви

Полицията в шведската столица Стокхолм арестува в петък няколко души, по случая с откритите предходната седмица експлозиви в парк, заяви " Ройтерс "

Полицията не даде детайлности за евентуална цел или претекст, само че сподели, че към момента няма подозрения за закононарушение, обвързвано с тероризъм.

В неделя, три седмици преди парламентарните избори, на които престъпността се обрисува да бъде главен проблем измежду гласоподавателите, полицията унищожи торба с експлозиви в парка, който беше измежду местата за годишен културен фестивал.

" От неделя работихме интензивно с огромни запаси и всички профилирани познания, с които разполагаме ", сподели полицията в Стокхолм в изказване късно в петък, като добави, че няма да дава повече мнения.
 Намериха чанта с бомба на фестивал в Стокхолм
Намериха чанта с бомба на фестивал в Стокхолм

Бомбата е открита в парк в центъра покрай Cafe Opera - прочут нощен клуб

Образувано е досъдебно произвеждане, до момента в който рисковият предмет се изследва в Националния криминалистически център, с цел да се реши апропо дали е бил изправен.

" Не е ясно по кое време ще бъде изработен анализът ", споделиха от полицията.

Разследването по случая продължава. 

Припомняме, че взривното устройство бе намерено наоколо до известно заведение и по време на годишен културен фестивал, на който се е изявил и ирански реализатор, отстъпник в страната си. 
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР