Полицията в Шри Ланка съобщи, че най-малко осем бивши военни

...
Полицията в Шри Ланка съобщи, че най-малко осем бивши военни
Коментари Харесай

Най-малко осем бивши военни от Шри Ланка са загинали във войната в Украйна


Полицията в Шри Ланка заяви, че минимум осем някогашни военни от тази страна са били убити във войната в Украйна . В известието не се прецизира на коя страна са воювали тези хора.

Както оповестява сътрудник на Би Би Си, полицията счита, че минимум 60 жители на Шри Ланка са били вербувани в съветски елементи и 21 в украинските въоръжени сили.

Според чиновници на Шри Ланка доста някогашни бойци са били привлечени във войната от вербовчици, които първо са им предложили добре платена работа, а по-късно са ги принудили да подпишат контракти за военна работа.

Един от жителите на Шри Ланка, воювал в съветската войска, сподели пред локален ефирен канал, че му е обещана работа, която не е обвързвана с бойни дейности, само че той се е озовава на фронта.

Според някои отчети действителният брой на жителите на Шри Ланка, убити във войната в Украйна, може да е доста по-висок от отчета на полицията.

Тази седмица органите на реда арестуваха пенсиониран генерал-майор от армията на Шри Ланка и някогашен сержант, които са изправени пред обвинявания в нелегално изпращане на локални ветерани в зони на спор.

Индия и Непал също приканиха своите жители да не се подвеждат от обещанията на военни вербовчици.

минимум 20 жители на страната, воювали в част от съветската войска, са били убити на фронта в Украйна.

В сряда индийските управляващи , които са обвинени, че са вербували индийци във войната в Украйна, предлагайки им да работят или учат в Русия. Според индийското централно бюро за следствие (CBI) към 35 жители на страната са убити във военния спор в Украйна.
 Sky News: Oколо 2000 непалци са вербувани от Русия за войната против Украйна
Sky News: Oколо 2000 непалци са вербувани от Русия за войната против Украйна

Непал се стреми да приключи практиката, като арестува вербовчиците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР