Полицията в Шри Ланка е извършила контролиран взрив подозрителен мотоциклет

...
Полицията в Шри Ланка е извършила контролиран взрив подозрителен мотоциклет
Коментари Харесай

Контролиран взрив в Шри Ланка отново напомни за кървавата неделя

Полицията в Шри Ланка е направила следен гърмеж недоверчив мотоциклет край кино в столицата Коломбо, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция. Тревогата наподобява е била подправена, защото не бе открита бомба.

Междувременно стана ясно, че над  60 души са били арестувани по отношение на нападенията в неделя, при които по последни данни са били убити 359 индивида, а към 500 са били ранени, заяви министърът, отговарящ за връзките с Народното събрание в Шри Ланка Лакшман Кириела, представен от Ройтерс. Кириела означи, че се чака броят на арестите да надвиши 100.

Малко по-късно той заяви, че високопоставени чиновници съзнателно са спрели разпространението на разследваща информация за вероятни терористични офанзиви в Шри Ланка.

" Някои висши чиновници на разузнаването съзнателно не са споделили разследваща информация. Имало е такава информация, само че висшите офицери не са подхванали съответните ограничения ", сподели пред Народното събрание Кириела, съобщи Ройтерс.

Според него на 4 април от индийското разузнаване е била получена информация за вероятни самоубийствени атентати против църкви, хотели и политици, а на 7 април се е състояло съвещание на Съвета за сигурност, управлявано от президента Маитхрипала Сирисена, само че сведенията не са били огласени. Кириела сподели, че " някои управлява тези висши чиновници на разузнаването " и добави, че службите за сигурност се занимават с политика и това би трябвало да се проверява.

Друг министър - Саратх Фонсека, отговарящ за развиването на провинциите, изрази пред Народното събрание мнението си, че офанзивите " би трябвало да са били планувани най-малко от 7- 8 години ".

Заместник-министърът на защитата Руван Виджевардене заяви, че офанзивите в църкви и хотели са били осъществени от деветима атентатори самоубийци. Осем от тях са разпознати.

Един от атентаторите самоубийци е учил във Англия и Австралия. Сред камикадзетата е била и една жена.

 

#SriLanka Security forces near #SavoyCinema in #Wellawatte carry out a controlled #explosion to open the seat of a suspicious motorcycle parked near #lka Easter attacks in Sri Lanka has risen to 359 and more suspects have been arrested pic.twitter.com/xOdkF4hCA1

— sudhakar (@naidusudhakar) April 24, 2019
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР