Полицията в Североизточен Китай съобщи, че седем души са били

...
Полицията в Североизточен Китай съобщи, че седем души са били
Коментари Харесай

Недоволство в Китай заради продължаващите локдауни

Полицията в Североизточен Китай заяви, че седем души са били задържани след конфликт сред жителите и управляващите, налагащи локдаун поради следващото огнище на COVID-19, предава Асошиейтед прес.

Недоволството избухна на фона на известия за нови случаи в цялата страна, като 2230 случая са докладвани във вторник в южния индустриален и софтуерен център Гуанджоу.

Въпреки че числата остават относително ниски, Китай неуморно следва прецизната си политика за " нулева Коронавирус "  на карантини, локдауни и всекидневно или съвсем всекидневно наложително тестване.

В известие от полицейското ръководство в град Лини в Шандонг се споделя, че органите на публичната сигурност ще подхващат строги ограничения против тези, които " нелегално са нарушили законните права на персонална отбрана на жителите ".

Противоепидемичните ограничения провокираха бурни реакции в цялата страна, създавайки рядко срещано предизвикателство за властта на Комунистическата партия. Новини за арести се появиха в обществените медии във вторник сутринта, само че бяха изтрити от цензурата в страната още преди обяд.

Китайският водач Си Дзинпин трансформира " нулевия Коронавирус " в лайтмотив на своята администрация. Докато останалата част от света като цяло се отвори, Китай предприе единствено доста внимателни незначителни стъпки, като границите му към момента са затворени значително и чиновниците са под мощен напън да постановат ограничавания.

Китай заяви, че търговията му се е свила през октомври, защото световното търсене е отслабнало и антивирусният надзор натежава върху разноските на вътрешните консуматори. Износът е намалял с 0,3% по отношение на година по-рано, по отношение на растежа от 5,7% през септември, заяви митническата организация в понеделник. Вносът спадна с 0,7% спрямо нарастването от 0,3% през предходния месец.
ТЕМА преди 1 ден 725 преди 3 дни 2210 преди 5 дни 3820
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР