Полицията в северния нигерийски град Кадуна спаси над 300 мъже

...
Полицията в северния нигерийски град Кадуна спаси над 300 мъже
Коментари Харесай

С вериги и насилие учат на Корана в нигерийски град

Полицията в северния нигерийски град Кадуна избави над 300 мъже от ислямски пансион, където са били измъчвани и полово измъчвани, предава АFP, представена от БГНЕС. „ Намерихме и към 100 възпитаници, в това число деца на 9 години, във вериги, в претъпкана дребна стая, всички в името на „ превъзпитанието “ им и превръщането им в „ виновни “ лица “, съобщил пред организацията представителят на държавната полиция на Кадуна Якубу Сабо.
Полицейските елементи са нахлули в постройка в град Ригаса в четвъртък, където жертвите, измежду които и малолетни, са били държани в " най-унизителни и безчовечен условия в името на образованието им в Корана и „ трансформирането “ им ", разказал Сабо.
Училището от десетилетие е записвало възпитаници, доведени от техните фамилии, с цел да научат Корана и да бъдат лекувани от корист с опиати и други болести.
Арестувани са притежателят на учебното заведение и шестима чиновници. Много от избавените студенти са имали белези по гърба и съществени пострадвания.
" Жертвите са били измъчвани. Някои от тях споделиха, че са били насилвани полово от своите учители ", твърди Сабо.
Полицията е реагирала на голям брой тъжби от локални поданици, станали. По време на влизането в учебното заведение е открита " камера за изтезания ", където учениците са били оковавани във вериги, душени и пребивани.
Жертвите са от разнообразни националности, двама от тях са споделили по време на разпита, че са били доведени от родителите си от Буркина Фасо ".
Самоличността на избавените се разпознава, с цел да се дефинира от кое място идват и да се свържат със фамилиите им.
Родителите на някои от жертвите от града, с които полицията е влезнала в контакт, са били " шокирани и ужасени ", когато видели положението на децата си, защото нямали визия какво се случва вътре в учебното заведение. На родителите било позволено да посещават децата си на всеки три месеца, само че единствено в определени региони на пространствата. Всичко, което те са знаели, е че децата им се учат на Корана и на положителни нрави. Частните ислямски учебни заведения са постоянно срещани в мюсюлманска северна Нигерия, където държавни служби постоянно липсват, напомнят от организацията.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР