Полицията в Северна Ирландия съобщи за ареста на 57-годишна жена

...
Полицията в Северна Ирландия съобщи за ареста на 57-годишна жена
Коментари Харесай

Полицията задържа жена за убийството на журналистката Лайра Маккий

Полицията в Северна Ирландия заяви за ареста на 57-годишна жена по отношение на гибелта при пукотевица на журналистката Лайра Маккий по време на безредици в Лондондери предходната седмица, съобщи Ройтерс.
"Детективи от отряда за значими следствия арестуваха 57-годишна жена по Закона за битка с тероризма по отношение на убийството на Лайра Маккий в Лондондери на 18 април ", се споделя в полицейското известие. По-рано бе обявено за ареста на двама млади мъже (на 18 и 19 г.) по отношение на убийството, само че след това те бяха освободени. Екстремистката ирландска националистическа формация Нова ИРА се извини за убийството на младата кореспондентка, което бе първото самопризнание, че един от нейните членове е забъркан в трагичните събития, довели до гибелта на Маккий от патрон, който не е бил предопределен за нея. Групировката, която е съперник на мирното съглашение за Северна Ирландия от 1998 година, назова гибелта на 29-годишната Маккий "трагична " и предложи "искрени извинения " на нейната партньорка, на фамилията и приятелите й. Писменото опрощение е било получено нощес в редакцията на "Айриш нюз ".
Маккий бе убита, до момента в който гледала по какъв начин ирландски младежи националисти атакуват служители на реда след полицейска интервенция в Лондондери. Според силите на реда тя е била улучена, когато един от младите нападатели разкрил огън в посока към служителите на реда.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР