Полицията в Северна Ирландия съобщи за ареста на 57-годишна жена

...
Полицията в Северна Ирландия съобщи за ареста на 57-годишна жена
Коментари Харесай

Ирландски екстремисти признаха вината си за убийството на журналист

Полицията в Северна Ирландия заяви за ареста на 57-годишна жена по отношение на гибелта при пукотевица на журналистката Лайра Маккий по време на безредици в Лондондери предходната седмица, съобщи организация " Ройтерс ".

" Детективи от отряда за значими следствия арестуваха 57-годишна жена по Закона за битка с тероризма по отношение на убийството на Лайра Маккий в Лондондери на 18 април ", се споделя в полицейското известие. По-рано бе обявено за ареста на двама млади мъже (на 18 и 19 г.) по отношение на убийството, само че след това те бяха освободени.

Екстремистката ирландска националистическа формация " Нова ИРА " се извини за убийството на младата кореспондентка, което бе първото самопризнание, че един от нейните членове е забъркан в трагичните събития, довели до гибелта на Маккий от патрон, който не е бил предопределен за нея.

Групировката, която е съперник на мирното съглашение за Северна Ирландия от 1998 година, назова гибелта на 29-годишната Маккий " трагична " и предложи " откровени извинения " на нейната партньорка, на фамилията и приятелите й. Писменото опрощение е било получено нощес в редакцията на " Айриш нюз ".

Маккий бе убита, до момента в който гледала по какъв начин ирландски младежи националисти атакуват служители на реда след полицейска интервенция в Лондондери. Според силите на реда тя е била улучена, когато един от младите нападатели разкрил огън в посока към служителите на реда. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР