Полицията в се намеси, за да се прекрати окупацията на

...
Полицията в се намеси, за да се прекрати окупацията на
Коментари Харесай

Полиция прекратява окупацията на университет в Солун

Полицията в се намеси, с цел да се приключи окупацията на университета „ Аристотел “, предава БНР.
Студентите към този момент повече от 20 дни стачкуват против закон, който дава право на полицията да следи за реда в университета.
Полиция блокира Солунския университет „ Аристотел “. Провежда се огромна акция по освобождение на университета от студенти, които съвсем 20 дни са окупирали факултети и Ректората.
 Гръцката полиция задържа десетки протестиращи при конфликти в Солун Гръцката полиция задържа десетки протестиращи при конфликти в Солун
Силите на реда влязоха в конфликти с протестиращи в Гърция, съобщи АП. Над от 30 души са арестувани в Солун по време на проява сре...
Властите арестуват всички, които отхвърлят да изоставен висшето образователно заведение.
Акцията се организира по разпореждане и в наличие на прокурор.
Протестите на студентите са против нов закон, който разрешава влизане на служители на реда при сигнал за осъществяване на закононарушения, които заплашват живота на студентите.
Въпреки митингите и на опозицията министърът на публичният ред Михалис Хрисохоидис съобщи в Народното събрание, че от началото на идващия месец във всички университети в страната влизат униформени служители на реда с право да правят арести. Те няма да носят оръжие, посочи министърът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР