Полицията в САЩ обяви, че е арестувала първата група "бегачи

...
Полицията в САЩ обяви, че е арестувала първата група "бегачи
Коментари Харесай

Започна щурма на Зона 51, вече има арестувани

Полицията в Съединени американски щати разгласи, че е арестувала първата група "бегачи Наруто ", които се пробвали да обхванат в секретната база на Военновъздушни сили в пустинята Невада "Зона 51 ".

През юли във Facebook беше проведено събитие, което приканва да се „ щурмува Зона 51 с цел да се видят извънземните “.

Планът беше на 20 септември 2019 година всички участници в събитието да се съберат пред военната база и да „ я щурмуват тичайки като Наруто “, с гениалното съмнение, че „ не могат да спрат всички нас “.
Оказа се, че това е занимателна смешка, която обаче мина границите на заниманието.

Първо имаше безкрайни мемета, които привличаха вниманието на всички към събитието. След това уредникът разгласи: „ Това е смешка, апелирам, не отивайте, тъй като ще бъдете убити от военните “. Въпреки това малко повече от 1 милион души оповестиха, че ще се включат в щурма.

Дни преди датата на събитието и макар че се знае, че е смешка, въпреки всичко има опасения, че много хора ще се съберат пред военната база в пустинята. Особено откакто няколко души съумяха да влязат и бяха задържани на 5 километра вътре в базата на военновъздушните сили.

Службата на шерифа на окръг Найе удостовери във видео изказване, че са арестували първата вълна от бегачи на Наруто - двама младежи от Холандия. Полицаите са намерили кола, паркирана покрай портата на оборудването. Двамата арестувани младежи признали, че приказват британски и са видели табелите „ Влизането забрането “, само че „ желали да прегледат оборудването “.

Потвърдено беше, че арестуваните са 21-годишният Говерт Суийп и 20-годишният Тиез Гранзиер, и двамата влогъри в YouTube със стотици хиляди клиенти. У тях били открити няколко камери, телефон, преносим компютър и дрон.

Полицаите открили, че на камерите им има фрагменти, направени в секретната база. Младежите са упрекнати в навлизане в стратегически значим за националната сигурност на Съединени американски щати обект. Двамата са били освободени под гаранция от 500 $.

Влизането във военна база в Съединени американски щати може да докара до санкция от 500 $ или до шест месеца затвор.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР