Полицията в Сърбия е задържала 139 души при няколко отделни

...
Полицията в Сърбия е задържала 139 души при няколко отделни
Коментари Харесай

В Сърбия задържаха 139 души за трафик на дрога и оръжия

Полицията в Сърбия е задържала 139 души при няколко обособени интервенции от последните дни, заяви Б92.

Медията се базира на информация от сръбското министерство на вътрешните работи.

Задържаните са задържани по съмнение в осъществяване на трафика на опиати и нелегално произвеждане, владение, носене и превозване на оръжия и експлозиви.

За владеене на наркотични субстанции за по-нататъшното им продажба са задържани 9 6 лица . В тях са открити общо 128,5 кг наркотични субстанции.

Полицията е разкрила и седем лаборатории за произвеждане на друга дрога.

За нелегално владение или носене на оръжия са задържани 43 души. В тях са открити 14,5 кг експлозиви, два ръчни гранатомета, 56 пушки, 36 револвера и револвера и шест бомби.

Сръбският вицепремиер и министър на вътрешните работи Небойша Стефанович похвали всички членове на полицията.

" Полицията през последните седем дни съумя да арестуват 139 лица, от които 96 души са арестувани за владеене и продажба на опиати. Иззети са съвсем 100 двайсет и девет кг опиати. Също по този начин, 43 души бяха задържани за владеене и трафик на оръжия и муниции.

В Белград, Суботица, Шабац и Зренянин открити седем незаконни лаборатории, в това число и за развъждане на халюциногенни гъби, които са изключително редки, " сподели вътрешният министър Небойша Стефанович.

Що се отнася до изземване на оръжие, министърът сподели, че са конфискувани 56 пушки, в това число о автоматизирани, 36-пистолети и револвери, две ГПГ-та, 6 гранати и над 5000 патрона.

Куриозното е, че от хванатите 14,5 кг. експлозиви, 11 кг. от тях са били препоръчани за продажба от чиновник на боен цех.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР