Полицията в Сърбия арестува младеж, който е заподозрян, че е

...
Полицията в Сърбия арестува младеж, който е заподозрян, че е
Коментари Харесай

Арестуван е 21-годишен джихадист, подготвял покушение срещу Путин в Сърбия

Полицията в Сърбия арестува юноша, който е обвинен, че е подготвял нападение против съветския президент Владимир Путин. 21-годишният член на придвижването на уахабитите, бе арестуван при взаимна акция от Агенцията за сигурност и полицията в Нови Пазар.
``
реклама

Според неофициална информация, препредавана от медиите Армин Алибашич е бил задържан на улицата, тъй като се сторил недоверчив на униформените. При задържането в него били открити въздушна пушка с оптика и няколко ножа.

Полицаите са направили претършуване и в дома му, където били открити знамена на Ислямска страна и пропагандни материали. На тавана на къщата пък били открити химични субстанции, с които биха могли да бъдат направени взривни устройства.

Засега полицията няма информация дали е съумял да направи въпросните взривни субстанции. Сръбските служби за сигурност оповестяват, че младежът е попадал в полезрението им още преди ареста и разполагали с информация, че принадлежи към коренно ислямистко придвижване.

Заедно с още няколко млади мъже Алибашич възнамерявал да отиде в Сирия, където да премине през образование.

По време на правосъдното съвещание, на която е гледана мярката му за неотклонение той е декларирал, че не признава Сърбия, която и да е друга страна в света, нито институциите, които работят в държавната система. 

Междувременно сръбските служби разкриха, че арестуваният Алибашич няма връзка с идното посещаване на Путин в Белград. За това оповестява Sputnik Србиjа, базирайки се на почитан източник от спецслужбите. Самият Алибашич също отхвърля да е възнамерявал терористичен акт против съветския президент. 

Превод: Блиц

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР