Полицията в Русе задържа двама ученици, които са разпространявали фалшиви

...
Полицията в Русе задържа двама ученици, които са разпространявали фалшиви
Коментари Харесай

Хванаха ученици от Русе да разпространяват фалшиви столевки

Полицията в Русе задържа двама възпитаници, които са разпространявали подправени банкноти от 100 лв.. Момчетата съумели да ги скапват два пъти в павилион за вестници, само че при третия опит се провалили.


Учениците са на 17 и 18 години. Решили да изкарат лесни пари. Снабдили се със столевки от мъж, който ги ксерокопирал за реклама и помолили продавачът от близкия павилион да им скапе парите. В тъмното и бързината той въобще не се усъмнил и взел подправените банкноти.
Атанаска Динкова: С качулки, млади, такива, към 18-19-годишни. Той им е дал по 50 лв., тъй като им били нужни за някаква женитба. В банката ги е занесъл да ги регистрира. А те са били напряко на ксерокопие направени - 6 по 100.
След случката служителят е уволнен. А рекламни дизайнери в Русе разясняват, че не е мъчно да се направи копие на банкнота.
Юлиян Томов - рекламен дизайнер: Ето, Google, 100 лв., и да си я принтира на един принтер подобен, единствено че ще стане нещо смешно. В интернет има всичко. Просто това е безспорна подигравка да си напечаташ такава, на принтер банкнота в къщи и да вървиш да пазаруваш с нея.
Училищният психолог Венета Венкова разяснява куриозния случай като предпочитание на момчетата да бъдат видяни.
Венета Венкова - психолог: Подобни дейности са подбудени от липса на внимание от време на време, незнанието какво да върша. Нашето съвремие е цялостно с разнообразни изкушения, да не приказваме, че в разнообразни филми, медии също се популяризира подобен вид информация.
Случаят е предаден на Прокуратурата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР