Полицията в Ротердам ще конфискува скъпи дрехи и бижута от

...
Полицията в Ротердам ще конфискува скъпи дрехи и бижута от
Коментари Харесай

Полицията в Холандия ще съблича младежи на улицата, причината ще ви изуми

Полицията в Ротердам ще конфискува скъпи облекла и бижута от младежи, в случай че те наподобяват прекомерно небогати, с цел да ги имат. Това планува новата пилотна стратегия в холандския град, оповестява английският вестник The Independent. Представителите на правоохранителните органи разясняват, че дейностите им ще бъдат ориентирани най-вече към по-млади мъже, облечени в дизайнерски облекла, които обаче е малко евентуално да могат да си разрешат.

Ако лицето не може да обясни по какъв начин е платило за тях, то облеклото им ще бъде иззето. Идеята на програмата е да се попречва престъпността посредством изпращането на явен сигнал към тези, които „ заработват “ облагата си по безсъвестен метод. Началникът на полицията в Ротердам Франк Паув съобщи пред локален вестник: „ Това постоянно са младежи, които се считат за недосегаеми. Ще ги събличаме на улицата.

Паув акцентира, че и към сегашния миг чиновниците на реда постоянно имат обстановки, в които конфискуват часовници марка „ Ролекс “, само че облекла – рядко. Някои младежи към този момент вървят с якета от 1800 евро. Те нямат никакъв приход, тъй че въпросът е по какъв начин са ги получили, акцентира Паув.

Съгласно думите му, има младежи, които нямат приходи, към този момент са в дълг, само че все пак носят скъпи облекла. Това „ подкопава върховенството на закона " и изпраща „ изцяло неправилен сигнал към жителите ", изяснява Паув.

От редакцията означават, че програмата е сходна с самодейност, която полицията в Холандия организира по-рано, а точно – инспекция на първокласни коли поради хипотетично нелегално придобиване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР