Полицията в последната година - година и половина в много

...
Полицията в последната година - година и половина в много
Коментари Харесай

Каракачанов: Ромските барони не стават за медиатори-все едно вълкът да пази стадото

Полицията в последната година - година и половина в доста от случаите превантивно е овладяла сходни събития. Има обаче един огромен проблем – по този начин наречените ”медиатори ” на тази общественост, това са локалните барони.
Тези посредници не правят безусловно никаква работа. Получават някакви минимални пари, т.е. тарторите на сходни събития ти ги правиш посредници – няма никакъв резултат от това. Все едно вълкът да пази стадото.

Това сподели Красимир Каракачанов във връзка напрежението в Гълъбово. Петима бяха арестувани след скандал, прераснал в всеобщо сборичкване сред полиция и поданици на ромския квартал в Гълъбово. Група жители не са изпълнили полицейско предписание за прекъсване на мощна музика в дребните часове на нощта и са нападнали патрула. Няма ранени чиновници на Министерство на вътрешните работи. В града има мощно наличие на жандармерия и органи на реда, оповестява БНР.

Граждани от ромски генезис са се забавлявали шумно, музикалната уредба е огласяла до късно квартали на града. След недоволства на жител на място е дошъл патрул, служители на реда са се пробвали да конфискуват музикалната уредба, само че ромите са ги нападнали. Нанесли са вреди и на автомобила. Инцидентът е траял няколко часа, само че служителите на реда са се справили чудесно, съобщи старши-комисар Георги Хаджиев – шеф на Областна дирекция на полицията в Стара Загора.

Има няколко оферти за основен секретар на Министерство на вътрешните работи, заяви още Каракачанов.

„ Аз няма да влизам в разискване на една или друга кандидатура, тъй като не е редно аз да ги разисквам обществено тези неща. Когато професионалното управление на Министерство на вътрешните работи почти посочи или взаимно уточним кандидатурите, те ще бъдат оповестени “.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР