Полицията в Полша съобщи, че е задържала 48 души, след

...
Полицията в Полша съобщи, че е задържала 48 души, след
Коментари Харесай

Полската полиция задържа 48 души след протест на ЛГБТ общността

Полицията в Полша заяви, че е задържала 48 души, откакто протестиращи се пробвали да им попречат да арестуват деятел на ЛГБТ общността, упрекнат, че е окачвал флагове в цветовете на дъгата на скулптури във Варшава и е нанесъл вреди на полицейски ван, съобщи Ройтерс.

Вчера протестиращи, скандиращи "Срамота, срам! ", обкръжиха полицейска кола в центъра на полската столица, с цел да й попречат да потегли с намиращия се вътре деятел.

В резултат на вчерашната акция са арестувани 48 души, заяви през днешния ден полицията в Туитър.

Членове на антихомофобската група "Спрете нелепостите! " (Stop Bzdurom) споделиха, че те са закачили знамената на разнообразни скулптури, в това число на Исус, като част от битката си за правата на ЛГБТ - въпрос, който се оказа в центъра на публичните диспути по време на неотдавнашната президентска акция.

Европейски комисар разкритикува акция на полските управляващи против придвижването за права на ЛГБТ

Управляващата националистическа партия "Право и правдивост " декларира, че отбраната на правата на ЛГБТ е част от нападателна непозната идеология, която е в прорез с полските полезности и обичайното семейство, отбелязва ДПА. Антихомофобската организация прикани през днешния ден за митинг във Варшава в символ на взаимност с хората с друга полова ориентировка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР