Полицията в подобни ситуации си върши работата, проблемът е, че

...
Полицията в подобни ситуации си върши работата, проблемът е, че
Коментари Харесай

Каракачанов нахока местните власти в Габрово

Полицията в сходни обстановки си прави работата, казусът е, че локалната власт би трябвало да бъде доста по-наблюдателна и дейна в тези процеси. Според мен, с цел да не се стига до сходни произшествия на други места и тогава полицията да пристигна да си прави работата, тъй като това значи образуване на човешки и финансов запас, локалната власт би трябвало най-сетне да стартира да си прави работата.
Това сподели вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов след изключително съвещание в Министерски съвет с министъра на вътрешните работи и представители на Министерство на вътрешните работи поради напрежението в Габрово, оповестява Novini.bg.

След побой над магазинер и стартирането от ареста на тримата нападатели напрежението в Габрово ескалира и вчере вечерта се стигна до ексцесии, а през днешния ден градът осъмна под полицейска защита и жандармерия.

Каракачанов сподели още, че там където даден кмет знае, че има приходящи, които се заселват нелегално или строят жилища нелегално, или се самонастаняват в изоставени здания нелегално, да алармират полицията, с цел да се вземат предварителни ограничения, а не да се чака да се случи случай и тогава да хвърляме полицията с целия ѝ вероятен запас да овладява ситуацията.

Каракачанов сподели още, че обстановката в Габрово е овладяна, полицията си е свършила работата. Няма данни за политическо вмешателство. Протестът е зародил като импровизиран митинг на жители, които закономерно стачкуват срещу едно престъпно закононарушение. Ексцесиите са малко по-късно вечерта, най-вече от младежи.

Подобни неща би трябвало да се пресичат още в зародиш. Органите, които би трябвало да бъдат дейни, са общинските управляващи. Това не анулира отговорностите на полицията, само че би трябвало да се стартира от там. Проблемът е общ и той би трябвало да бъде решаван от всички институции, съобщи още вицепремиерът. По думите му сега обстановката е спокойн, взети са всички нужни ограничения и не се чакат нови провокации
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР