Полицията в Пловдив наложи санкции на две от фирмите, отговарящи

...
Полицията в Пловдив наложи санкции на две от фирмите, отговарящи
Коментари Харесай

Две фирми бяха глобени за снегопочистването в Пловдив

Полицията в Пловдив наложи наказания на две от компаниите, отговарящи за зимната поддръжка на пътищата в града и региона. С четири акта са глобени две от компаниите за разчистване, оповестиха от пресцентъра на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив. След изобилния снеговалеж на 13 против 14 февруари, чиновници на пловдивската полиция започнаха инспекция за положението на пътната мрежа на територията на ОДМВР Пловдив.

Констатирано е, че пътищата от с. Труд до с. Михилци; от с. Войсил до гр. Съединение и от гр. Хисаря до с. Калояново не са поддържани в изправно положение, като компанията, имаща обвързване за зимна поддръжка на пътя и снегопочистването му, не е изпълнила задължението си да ги почисти, като за откритото административно нарушаване е наложена глоба.

Фирмата, ангажирана със снегопочистването на пътищата в регионалния град, също не е изпълнила своя ангажимент, за което е взето административно отношение. На длъжностните лица, които не са взели ограничения за премахване на затруднение на пътя и с дейностите си са заплашили сигурността на придвижването, са наложени санкции. Предвидената от законодателя глоба е в размер от 2000 до 7000 лв., се показва още в известието.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР