Полицията в Плевен задържа крадците на дарителската кутия със средства

...
Полицията в Плевен задържа крадците на дарителската кутия със средства
Коментари Харесай

Развръзка: Арестуваха крадците на кутията за болно дете в Плевен, единият е от Врачанско

Полицията в Плевен задържа крадците на дарителската кутия със средства за болно дете, единият от тях е от Врачанско, научи организация BulNews.
Престъплението бе осъществено преди три дни в магазин, а крадците бяха снимани от охранителни камери.



Оказа се, че един от крадците е 36-годишният Александър от врачанското село Попица, който е престъпно проявен. Той и 49-годишната му другарка от Балчик бяха снимани да отмъкват кутия с дарения за дребната Велина от Бургас, която от четири години се бори с израстък в мозъка.
Съучастничката на Александър също е престъпно проявена. При кражбата тя отвлича вниманието на чиновниците, а мъжът, който има увреждане на крайници, прибира кутията.
"Имаше много средства в кутията. Не мога да кажа какъв брой тъкмо, тъй като те са заключени. Никой не е очаквал такова нещо. Това е възмутително ", сподели шефката на магазина Камелия Дишева.
И двамата участници в кражбата са създали признания. Предстои да им бъдат повдигнати обвинявания.
Кампанията за спасяването дребната Велина от Бургас продължава към този момент четири години.
"Диагнозата е нискостепенен рак, за който не може да се реагира по никакъв метод, с изключение на оперативно ", сподели майката на Велина Владислава Демерджиева.
В момента детето и майка му са в Истанбул за следващата терапия. Престоят им в клиниката е доста безценен.
"Само медикаментите за двуседмичен престой костват 1250 лева После са всички други разноски. Те не могат да се оправят сами и по тази причина разчитат на дарения ", съобщи Мария Лазарова, основател на акцията в Плевен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР