Полицията в Отава съобщи, че „нестабилни“ и „агресивни демонстранти остават

...
Полицията в Отава съобщи, че „нестабилни“ и „агресивни демонстранти остават
Коментари Харесай

Арести в Отава, полицията предупреди за агресивни протестиращи


Полицията в Отава заяви, че „нестабилни“ и „агресивни ” стачкуващи остават в канадската столица след близо двуседмичен митинг против наложителното имунизиране, проведен от водачи на камиони. В Отава е въведено, откакто полицията се опита да овладее митинга.

Протестиращи против наложителната имунизация в Канада не престават блокадата си и на два основни гранични пункта със Съединени американски щати. С това те прекъснаха търговия за стотици милиони долари на ден, съобщи Ройтерс.

Около 75 % от износа на Канада отива за Съединени американски щати. По моста „Амбасадор“ сред Уиндзор и Детройт нормално минават по 8000 камиона на ден. Това е една четвърт от цялата трансгранична търговия или към 393,6 милиона щатски $ на ден.

 отава, Канада, митинги

Камиони блокираха достъпа до моста в понеделник. По-късно канадската гранична работа заяви, че платното в посока Съединени американски щати е отворено за придвижване. Това в противоположната посока обаче е затворено. Трафикът се пренасочва през различен надзорен пункт на 109 км оттова.

Въпреки че митингът протича най-вече спокойно полицията изрази угриженост по отношение на екстремистката изразителност, идваща от извънредно десни групи по време на митингите. Освен известията за расови и хомофобски обиди, протестиращите са танцували върху Гроба на незнайния войник в Националния боен мемориал.

 отава, Канада, митинги

Министър-председателят Джъстин Трюдо и фамилията му напуснаха столичната резиденция на 29 януари от съображения за сигурност. Той съобщи, че ще изпрати всякаква нужна поддръжка на Отава, откакто кметът на града изиска спомагателни 1800 полицейски чиновници.

Припомняме, че демонстрации с искане за слагане на завършек на наложителната имунизация за трансграничните водачи на камиони започнаха на 28 януари в канадската столица Отава. Те се разпростряха и на други места, включително в Уиндзор, Онтарио и в Кутс, Албърта. Започнати са близо 80 наказателни производства, осъществени са и към дузина арести.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР