Captagon: ОАЕ конфискува амфетамин за милиарди долара

...
Полицията в Обединените арабски емирства конфискува 13 тона хапчета амфетамин,
Коментари Харесай

Полицията в Обединените арабски емирства конфискува 13 тона хапчета амфетамин, внесени контрабандно в мебели.

Повече от 1 милиард долара (£810 милиона) от лекарството, известно като каптагон, бяха открити, след като служителите бяха предупредени за подозрително изглеждащ транспортен контейнер.

Видео показва как дубайската полиция разкъсва дървени панели и врати, където са скрити 86 милиона хапчета.

Наречен "кокаинът на бедния човек", според съобщенията Captagon е един от тях от най-популярните наркотици сред младежите в Персийския залив.

Полицията не спомена предполагаемия произход на нелегалната пратка, но се смята, че Captagon се произвежда в огромни количества в Сирия.

В разгара на гражданската война в страната въоръжени групировки доставяха наркотика на бойците - който е силно пристрастяващ и често примесен с кофеин - за да повиши тяхната смелост.

Твърди се, че задълбочаващата се бедност е принудила много обикновени сирийци да се включат в незаконната търговия с Captagon, която струва милиарди долари.

Въпреки че има отричане от сирийското правителство, докладите свързват влиятелни фигури в бизнеса и военните с производството и разпространението на Captagon.

BBC разкрива връзка за търговия с наркотици с висши сирийски служители< p class="ssrcss-1q0x1qg-Paragraph e1jhz7w10">Дубайската полиция съобщи, че е конфискувала пет транспортни контейнера, съдържащи 13 тона хапчета при голяма операция.

Видеозаписи, които пуснаха, показаха служители, които проследяват контейнерите и наблюдават заподозрени, както и демонтират 651 врати и 432 дървени панела, за да стигнат до наркотиците.

Международна банда е планирала да изпрати наркотиците, скрити в контейнери, до ОАЕ и след това да ги транспортира до друга държава, каза генерал-майор Ейд Мохамед Тани Хареб, ръководител на отдела за борба с наркотиците на полицията отдел.

Рентгенов апарат и екип от полицейски кучета помогнаха за разкриването на уловката, добави той.

Шест души бяха арестувани по време на операцията.

Смята се, че това е едно от най-големите подобни тегления, засичани някога.

Четиринадесет тона хапчета Captagon, скрити във варели с хартия и зъбни колела, бяха конфискувани в Италия през 2020 г., докато миналата година Саудитска Арабия конфискува 46 милиона хапчета амфетамин, внесени контрабандно в пратка брашно.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР