Полицията в Москва и Санкт Петербург арестува 25 души, които

...
Полицията в Москва и Санкт Петербург арестува 25 души, които
Коментари Харесай

25 арестувани в Москва и Санкт Петербург заради протест срещу задържането на журналист

Полицията в Москва и Санкт Петербург арестува 25 души, които стачкуваха през днешния ден против задържането на изтъкнат съветски публицист, нарушавайки рестрикциите, наложени поради новия ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Сред арестуваните са член на градския съвет на съветската столица от опозицията, няколко публицисти и деятели. Те стачкуваха против ареста на Иля Азар.

Журналистът беше наказан през вчерашния ден на 15 дни затвор поради това, че бе провел солова протестна акция на фона на изолацията поради ковид. Във вторник Азар отиде пред централата на полицията в Москва на безмълвен митинг против пращането в пандиза на деятел, следящ за случаи на корупция в полицията и упрекнат в изнудване.

Арестът на Азар породи неодобрение измежду публицистите и опозиционерите. Вчера 13 души бяха задържани, тъй като участваха в проява пред полицейската централа в Москва.

" Амнести интернешънъл ", Организацията за сигурност и съдействие в Европа и съветският Президентски съвет за човешките права осъдиха задържането на стачкуващите и приканиха управляващите да ги освободят.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР