Полицията в Минеаполис целенасочено е използвала лютив спрей срещу журналисти

...
Полицията в Минеаполис целенасочено е използвала лютив спрей срещу журналисти
Коментари Харесай

Руски журналист се оплаква: Полицията в САЩ ме напръска с лютив спрей

Полицията в Минеаполис целеустремено е употребила пикантен спрей против публицисти при следващия митинг поради гибелта на Джордж Флойд. Това описа кореспондентът на РИА Новости Михаил Тургиев, един от потърпевшите по време на митинга публицисти, написа БГНЕС.
Четиричленен екип на телевизия VICE и кореспондентът на съветската организация се озовали в региона на безредиците. Изведнъж на пътя се появил микробус с служители на реда, които незабавно разкрили огън с гумени патрони. Чувайки крясъци " Медии! ", полицията спряла да стреля, само че, насочвайки оръжието към хората, поискала всички да влязат в близка постройка.
Журналистите коленичили, показвайки своите документи за идентичност. Въпреки това, служител на реда пръснал пикантен спрей непосредствено в лицето на един от членовете на екипа на малкия екран, който преди този момент се показал като чиновник от медиите, твърди кореспондентът на РИА.
Един от служителите на реда с противогаз се доближил до други публицисти, стоящи до колата, и споделил нещо, само че поради маската не могло да се разбере какво било то.
Кореспондентът на РИА Новости бил от другата страна на колата и също преди този момент бил посочил документите си на чиновниците на реда. Друг офицер се доближил към него. Журналистът посочил персоналната си карта и споделил: " Аз съм от пресата ". В отговор служителят на реда, без да каже нищо, незабавно напръскал лицето му със спрей.
Той и другият публицист били освободени да си вървят, само че и на двамата им лишило известно време, с цел да се възстановят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР