Полицията в Манчестър е арестувала хакер заради незаконното му проникване

...
Полицията в Манчестър е арестувала хакер заради незаконното му проникване
Коментари Харесай

Арестуваха хакер, атакувал личните мейли на Пеп Гуардиола

Полицията в Манчестър е арестувала хакер поради противозаконното му навлизане в електронната поща на на мениджъра на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола, твърди вестник Сън.

Както оповестява източник от полицията пред вестника, хакерът е работил в IT-компания на подготвителната база на Сити от 2016-а до 2017-а година. Въпросният човек е разрушил пощата на Гуардиола и оттова е получил информация за всички играчи на отбора. Също по този начин хакерът е отворил и файл, на който Гуардиола е писал за вероятните трансфери- входящи и изходящи за тима. Така се схванало, че някогашният старши треньор на Байерн и Барселона е имал интерес към Матайс де Лихт и Сократис Папастатопулос.

Хакерът опитал да продаде информацията за 100 хиляди евро, които да получи в биткойни, само че е бил хванат от полицията. Представителите на органите на реда са създали обиск в дома му, а също по този начин ревизирали и наличието на компютрите му, мобилните телефони и електронната поща. 30-годишният към този момент е задържан и против него е повдигнато обвиняване за кражба на непознати данни от поверителен темперамент.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР