Полицията в малката балканска държава Черна гора е задържала бившия

...
Полицията в малката балканска държава Черна гора е задържала бившия
Коментари Харесай

Арестуваха бивш национал на Русия за пране на пари

Полицията в дребната балканска страна Черна гора е задържала някогашния изпълнителен шеф на Руската федерация по баскетбол Дмитрий Домани, оповестява вестник nezavisne.com. През декември 2016-а година се появиха информации, че органите на реда в Черна гора търсят Домани по углавно дело за отклонение на средства и пране на пари.

Бившият играч и началник е упрекнат в присъединяване в незаконна група, която е присвоила сума в изключително огромни размери. Последната информация е, че той е арестуван в град Херцег Нови и е отведен във Върховния съд в Подгорица.

Полицията в Черна гора е работила в цялостно подпомагане с съветските органи на реда и полицията, откъдето е и информацията, че ще му бъде предявено обвиняване за разхищаване на 44 милиона рубли (619 025 еро). Някои от сумите са отклонени при сключването на фиктивни контракти, а други при покупко-продажби с подставени лица и компании.

Като баскетболист Дмитрий Домани е бил два пъти сребърен медалист от Световни шампионати с екипа на Русия- през 1994-а и през 1998-а година.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР