Полицията в Малайзия разследва случай на алкохолно отравяне, при който

...
Полицията в Малайзия разследва случай на алкохолно отравяне, при който
Коментари Харесай

Най-малко 21 починали, десетки отровени от фалшив алкохол в Малайзия

Полицията в Малайзия проверява случай на алкохолно отравяне, при който са умряли минимум 21 души и още десетки са се натровили и са настанени в лечебни заведения, като множеството от тях са жители на други азиатски страни, оповестиха управляващите, представени от "Ройтерс ".

Евтините, домашно създадени спиртни питиета са известни измежду бедните служащи мигранти в преобладаващо мюсюлманска Малайзия, която има високи акцизи върху алкохола.

Общо 57 случая на отравяне с метанол е имало в столицата Куала Лумпур и в околния щат Селангор, посочи министърът на опазването на здравето Джулкефлай Ахмад.

"Броят на случаите се чака да се усили, защото още пациенти идват за лекуване ", уточни той по време на конференция.

Метанолът, алкохолно съединяване, употребявано при производството на подправен алкохол, е безопасен в дребни количества, само че е гибелен в по-големи концентрации.

Петима малайзийци са измежду засегнатите, до момента в който останалите са чужденци от Бангладеш, Индонезия, Мианмар и Непал.

Властите са тествали няколко типа алкохолни питиета, с цел да открият някакви проби, съдържащи метанол по-големи пропорции от позволените.

Полицията е арестувала седем души при специфични акции в 12 обекта, където са конфискували близо 3000 бутилки и кутии уиски и бира, в опит да разпознават нечистите питиета и да лимитират болестта.

Полицията проверява смъртните случаи, като наказването за сходно закононарушение е затвор до 10 години, санкция или двете.

В прилежаща Индонезия, която също е преобладаващо мюсюлманска страна, повече от 50 души починаха през април, откакто са консумирали домакински алкохол, в който е имало съставки като репелент против комари.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР