Полицията в Лос Анджелис използва изкуствен интелект (ИИ). Това съобщи

...
Полицията в Лос Анджелис използва изкуствен интелект (ИИ). Това съобщи
Коментари Харесай

Полицаи работят с изкуствен интелект за разкриване на престъпления

Полицията в Лос Анджелис употребява изкуствен интелект (ИИ). Това заяви в предаването " Сценарий от бъдещето " на Радио " Фокус " футурологът доцент доктор Мариана Тодорова, като посочи, че това се случва по няколко посоки. " Тъй като знаем, това е град с извънредно доста закононарушения и те са районирани. Когато отида в Америка ми споделят: " До този ъгъл, на тези 300 метра е извънредно безвредно, само че не пресичай тази улица, тъй като там към този момент не е ". Много внезапна граница, като отряза с нож ", обърна внимание Тодорова.

Според нея това се дължи на разпределението на банди, неспособност от страна на полицията да влезе в гетата, липса на посредници: " Именно това райониране обаче и опцията да се работи в някакви квадранти, да се осмисли къде е безвредно и къде не - оказва помощ на полицията да употребява изкуствения разсъдък. Тя го употребява, знаейки че има опция и възможност избрани хора, които са записани като контингент нарушители и се намират в този регион да извършат закононарушение. За това когато се случи такова, те употребяват платформи, основани на ИИ и съгласно профилът на закононарушението и характерът на нарушителите, които населяват тази зона ИИ допуска кой би могъл да е причинителят. Разбира се, той не се стопира единствено на една персона, тъй като те са доста, само че дава разновидности и догатки, изключително в случай че камерите с лицево различаване са засекли тези хора в периметър, непосредствен до мясото на закононарушението ", разяснява Мариана Тодорова.

Тя означи обаче, че ИИ не е изцяло справедлив: " Проявява субективност - има расова, полова и етническа дискриминация. Когато се случи закононарушение, той постоянно допуска, че е чернокожия или латиноамериканеца, които са записан в регистрите на нарушителите, са причинителите. А по-голямата част от закононарушенията в Америка се правят от бели мъже. Това е единствено един аспект ".

Футурологът добави, че ИИ е извънредно справедлив, когато би трябвало да засече от кое място идва взрив на бомба, на някакъв тип по-безобидно взривно устройство или пукотевица. Обективен е и когато би трябвало да разпознава кола, която е открадната или която прави нарушаване: " Това се случва още веднъж на правилото на лицевото различаване, ИИ може да засича доста по-бързо от естествените камери и класическия метод, с който огромна част от полицията в целия свят работят. ИИ незабавно може да засече номерата, може да подаде команда към светофарите, така че те да бъдат е червен или зелен режим, съгласно мястото, където се движи нарушителят, като го спре и подкрепи полицията ", изясни тя.

Доц. Тодорова сподели още, че гърмежите се засичат посредством датчици, които са част от концепцията на интернет и добави, че различен метод е въз основата на статистически модели: " Там още веднъж териториите са разграничени на избрани квадранти. Вкарва се статистиката какъв брой пъти в седмицата или в месеца има пукотевица. ИИ пресмята доста други субективни фактори като това дали е начало или краят на седмицата, тъй като това има отношение към психическото положение на рецидивистите и нарушителите ", обърна внимание тя.

*В аудиофайла може да чуете още: Подробности за това по какъв начин ИИ е в битка с закононарушенията, като засича шпионаж, ненормално държание, обяснява претекстовете на серийните убиийбци, проучва лицевото изражение за рецидивизъм и дали се носи маска, засича трафик на дами и деца, 911 данни образоват ИИ за засичане на престъпни подиуми, бомби, зона на закононарушения, кой е податлив да извърши закононарушение, ИИ против киберпрестъпления и пране на пари.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР