Полицията в Лондон е на ръба на силите си, след

...
Полицията в Лондон е на ръба на силите си, след
Коментари Харесай

Полицията в Лондон изнемогва: Никой не спазва забраната за излизане

Полицията в Лондон е на ръба на силите си, откакто в събота десетки хилязди британци излязоха на разходка, подмамени от топлото време. Никой от тях не съблюдава рекомендациите за самоизолация у дома, разпоредени персонално от премиера Борис Джонсън, написа “Дейли Мейл”.

След като единствено в един парк в града – Brockwell Park, бяха открити над 3000 гости, управляващите в града взеха решение да затворят всички паркове. До през вчерашния ден местата за отдих приютяваха голям брой хора за барбекю, мятане на фрисби, каране на колело, празненства за рождени дни, и други

До момента в страната са умряли 708 от ковид, в това число и 5-годишно дете без никакви съпътстващи болести.

Именно в събота министър председателят Борис Джонсън, който даде позитивен тест за ковид и се самоизолира, разгласи, че удължава интервала на самоизолация, защото към момента усеща признаците на вируса.

От началото на епидемията в Обединеното кралство са доказани 41 903 случая на COVID-19, а общият бройна умрелите е 4 313.

Затварянето на парковете, обаче, бе посрещнато с вълна от рецензии, съгласно които ограничението на придвижването на открито принуждава хората да се събират в по-тесни и затворени пространства. В голям брой известия на полицейски сектори в цялата страна се споделя, че управляващите са прекратили десетки празненства във връзка рождени дни, празници и други мотиви, при които гостите са били в една стая.

Двама души ще бъдат подведени под правосъдна отговорност за това че създали барбекю макар възбраната за посещаване на паркове.

Съобщенията на полицията идва в миг, в който здравната и обществената системи на Англия са изправени пред заплахата от колапс до две седмици поради многото болни от ковид.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР