Полицията в Козлодуй успя да разкрие бързо две телефонни измами

...
Полицията в Козлодуй успя да разкрие бързо две телефонни измами
Коментари Харесай

Закопчаха в акция телефонни измамници в Козлодуй, задигнали 11 бона

Полицията в Козлодуй съумя да разкрие бързо две телефонни измами в крайдунавския град, при които две възрастни дами бяха ощетени с над общо 11 хиляди лева В понеделник 75-годишна жителка на града бе излъгана от чужд, показал се на домашния й телефон за комисар Петров.

Мнимият служител на реда съобщил, че щерка й е претърпяла акцидент и би трябвало да се заплати сумата от 29 хиляди лева за животоспасяваща интервенция. Стреснатата баба обаче декларирала, че разполага единствено с 5 хиляди лева и по директива от непознатия, оставила парите до дърво на улица в Козлодуй.

Същият ден била излъгана и 68-годишна жена от Козлодуй, която незнаен заблудил, че взе участие в полицейска интервенция по залавянето на група измамници. Жената дала 5 806 лева и 150 евро, които оставила на посоченото й място.

След получения сигнал, полицейските чиновници подхванали незабавни оперативно-следствени дейности, вследствие на които открили и задържали причинителите. Това били двама младежи на възраст от 21 и 22 години от Козлодуй, престъпно проявени и осъждани. Полицейските чиновници са намерили и иззели от тях 3 200 лева, като част от парите на излъганите дами. По двата случая са формирани обособени досъдебни производства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР