Полицията в Кения застреля момченце, което си играело на балкона.

...
Полицията в Кения застреля момченце, което си играело на балкона.
Коментари Харесай

Почна се: Полицаи застреляха момченце за нарушение на карантината 

Полицията в Кения простреля момченце, което си играело на балкона. Униформените решили, че 13-годишното дете нарушава прелюдия в страната комендантски час.

Според локалните медии момченцето било на балкона си към 20 минути, преди сътрудниците на полицията да стрелят в корема му.



Раненото дете било закарано в болничното заведение, само че без значение от напъните на лекарите умряло от пострадванията и загубата на кръв.

Главният прокурор на Кения е наредил да се организира следствие. Според него служителите на реда са стреляли в детето инцидентно, тъй като желали да го предупредят да се прибира.

Според последната публична информация от здравните управляващи в страната, в Кения има 81 инфектирани с ковид. Правителството реши още след първите случаи да вкара полицайски час.

Местните поданици не могат да напущат домовете си от 19 до 6 часа.



Медиите неведнъж са упреквали полицията в прекомерно жестоки дейности по отношение на нарушителите на комендантския час.

В обществените мрежи се популяризират видеа, на които се вижда по какъв начин употребяват бухалки, ритници и насъскват кучета против тях.

В момента се води следствие на гибелта на кенийски водач на такси, който бил на улицата в неразрешеното за това време.



Според неговите близки, мъжът трябвало да закара с мотора си до болничното заведение своята бременна жена и не съумял да се прибере в точния момент преди 19 часа.

След като го спрели, служителите на реда го пребили до гибел.

Превод БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР