Полицията в Кения влезе в сблъсъци с участници в антиправителствен

...
Полицията в Кения влезе в сблъсъци с участници в антиправителствен
Коментари Харесай

Полицията в Кения влезе в сблъсъци с протестиращи в Найроби

Полицията в Кения влезе в конфликти с участници в антиправителствен митинг в столицата Найроби по време на нова серия от демонстрации, свикани от управлението на кенийската съпротива, оповестява Българска телеграфна агенция.

Депутати от опозицията се насочиха към кабинета на президента в централен бизнес регион на столицата, с цел да показват петиция против държавното управление. Полицията обаче разпръсна протестното шествие със сълзотворен газ.

Протестиращите, които излязоха още сутринта, с цел да повдигнат барикади по главните пътища в града, хвърляха камъни по полицията, която отговори със сълзотворен газ. Един рейс и един камион бяха подпалени при конфликтите.

Търговията в региона Кисуму, бастион на опозицията, беше парализирана поради конфликтите.

Опозицията приканва управляващите да подхващат дейности за справяне с високите разноски за живот и за налагането на промени в изборната комисия, която контролираше президентските избори, извоювани от президента Уилям Руто предходната година.

Лидерът на опозицията Райла Одинга, някогашен министър-председател на Кения, отхвърли позицията на държавното управление, че днешните митинги са противозаконни, и прикани последователите си да се включат всеобщо в тях.

Началникът на полицията забрани митингите, като посочи, че сходни предходни прояви на принуждение са довели до вълнения и грабежи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР