Полицията в Канада обеща по-строги мерки срещу незаконните и неприемливо

...
Полицията в Канада обеща по-строги мерки срещу незаконните и неприемливо
Коментари Харесай

Пращат още повече полиция срещу протестите с камиони в Канада

Полицията в Канада даде обещание по-строги ограничения против " противозаконните и недопустимо рискови " митинги, които сковават столицата на страната, само че призна, че обстановката от ден на ден излиза отвън нейния надзор, предава БГНЕС.

Тъй като през уикенда в града се чака да дойдат още 400 камиона и 2000 протестиращи, в петък полицията в Отава разгласи, че ще бъдат изпратени 150 спомагателни чиновници и ще бъдат сложени бетонни барикади, с цел да се предотврати достигането на повече транспортни средства до централната част на града. Незаконно паркираните транспортни средства ще бъдат изтегляни, а автомагистралите и мостовете може да бъдат затворени.

" Увеличаването на броя на служителите на реда ще изпрати ясно обръщение към стачкуващите: беззаконието би трябвало да спре ", съобщи Питър Слоли - шеф на полицията в Отава. Полицията помоли контрапротестиращите да не идват в града заради опасения от принуждение.

Стотици камиони останаха пред Народното събрание в продължение на близо седмица в символ на митинг против ограниченията за запазване на публичното здраве. Слоли съобщи, че полицията не се " успокоява " от обстоятелството, че актуалната полицейска тактика до момента е предотвратила " протести, пострадвания и гибел ".

" Демонстрантите в този регион на алената зона остават високоорганизирани, добре финансирани и извънредно ангажирани да се опълчват на напъните за безвредно преустановяване на демонстрацията ", сподели той и добави, че обстановката остава " доста нестабилна " на фона на известията, че редица протестиращи разполагат с огнестрелно оръжие.

Слоли съобщи, че той и други чиновници са получили смъртни закани, и съпостави митинга с нападението над Капитолия в Съединени американски щати, когато хиляди поддръжници на някогашния президент Доналд Тръмп се пробваха да анулират изборната победа на Джо Байдън.

Тръмп съобщи в изказване, че водачите на камиони " стачкуват спокойно против суровата политика на извънредно левия лунатик Джъстин Трюдо, който унищожи Канада с безумните си коронавирус ограничавания ".

Организаторите на " Конвоя на свободата " обявиха на конференция, че окупацията на града от тяхна страна ще продължи, до момента в който всички равнища на ръководство не отстранен рестриктивните мерки против Ковид-19 и наложителните ваксини - искане, което се счита за нереалистично, написа „ Гардиън “.

В четвъртък протестиращите бяха видяни да строят дървена структура и да складират гориво.

Полицията в града е подложена на възходяща рецензия поради " премерения " си метод към митинга, който изнервя и тероризира жителите. Високопоставени чиновници признаха, че са били сюрпризирани от размера и мащаба на митинга.

" Ако знаехме, че той ще проникне в кварталите, щяхме да разположим повече запаси в тези общини ", съобщи Стив Бел, заместник-началник на полицията.

Катрин Маккени, общински консултант от квартал " Сентъртаун " в Отава, упрекна полицията, че е изоставила жителите, и описа, че всекидневно получава известия за поданици, на които протестиращите крещят, преследват ги, сплашват ги и ги атакуват.

„ Тук имаме федерално държавно управление, провинциално държавно управление, градска и локална полиция, които не са в положение или не желаят да защитят един жилищен квартал. Те или не могат, или не желаят да го създадат ", сподели Маккени.

Град Отава удостовери в четвъртък, че е изискал помощ от Кралската канадска конна полиция, а канадският министър на публичната сигурност удостовери, че в столицата ще бъдат изпратени запаси на федералната полиция. Тъй като митингите притеглят доста внимание и финансиране от страна на Съединени американски щати, полицията съобщи, че работи с ФБР и Министерството на вътрешната сигурност на Съединени американски щати за следствие на онлайн закани, идващи от южната част на границата.

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР