Полицията в калифорнийския град Фримонт се готви да добави към

...
Полицията в калифорнийския град Фримонт се готви да добави към
Коментари Харесай

Калифорнийска общинска полиция се оборудва с Tesla Model S

Полицията в калифорнийския град Фримонт се готви да добави към автопарка си Tesla Model S, като това е част от пилотна стратегия.

Процедурата по преобразуването на общоприет електрически автомобил Tesla Model S в полицейска кола за патрулни интервенции е почнала през януари 2018 година, когато полицейското ръководство на Фримонт е купило употребен електрически автомобил на Tesla от 2014 модел 85 за сумата от $61 478, в това число налози и такси, като с нея е заменило остарелия си Dodge Charger от 2007. Управлението е обяснило, че не е избрало Model S поради обстоятелството, че централата и заводът на Tesla са точно във Фримонт. Колата Model S е била единственият електрически автомобил, който е отговарял на условията за размер, продуктивност, пробег и сигурност.

Целта на град Фримонт е да понижи до 2020 година излъчванията от парникови газове с 25% по отношение на равнището от 2005 година През 2017 година градската администрация е образувала екип от чиновници от полицията, отдел финанси, инженерния отдел, отдел “Информационните технологии “, отдел „ Поддръжка на здания “, отдел „ Развитие на локалната общественост и благоустройството “. Този екип е трябвало да изследва опцията за въвеждане на транспортни средства с нулеви излъчвания за патрулните интервенции на полицията.

“Като се има поради, че автомобилният парк на полицията е „ виновен “ за общо 980 тона излъчвания въглероден двуокис годишно, тази стратегия има капацитет да отстрани 10% от всички излъчвания парникови газове на общината “, разяснява капитан Шон Уошингтън от полицията във Фримонт.

 Новият патрулен електрически автомобил на полицията във Фримонт. Снимка: City of Fremont

Новият патрулен електрически автомобил на полицията във Фримонт. Снимка: City of Fremont

Преобразуване на електрическия автомобил

Цяла година е лишило превръщането на Tesla Model S в полицейска кола, защото полицията е трябвало да работи с външни снабдители на аварийни елементи. Те са създали оборудването като специфичните светлини на покрива, подсилената ризница, поделение за пандизчии, както и балистични загради. Персонализирането на Model S е коствало $4447, само че се чака тази сума да се усили през последната фаза на плана. Tesla е по-скъп за настройване от Ford Explorer, тъй като няма заводски полицейски пакет. Полицейското ръководство обаче чака да възвърне вложенията си.

В изказване на полицията се показва, че цената за поддържане на цялостен контейнер на Ford Explorer е към $32 000 за интервал от 5 години. Разходите за поддръжка (като измененията в цените на петрола) възлизат на $15 000 за същия интервал от време. За съпоставяне Tesla Model S изисква доста по-малко поддръжка от Explorer. Полицията на Фримонт не разкрива какъв брой са плануваните разноските за електричество и за поддръжка. Като спомагателен бонус полицейското ръководство чака да употребява електрическия автомобил доста по-дълго време от подобен бензинов модел, чийто експлоатационен живот е към 5 години.

За зарежда стабилно Model S, полицията на Фримонт е похарчила незнайна сума за инсталиране на слънчеви панели с мощ 872 киловата. Генерираното от тези кафези електричество е задоволително за зареждане на 3 зареждащи станции.

Полицията ще тества колата в действителни условия, с цел да следи каква е нейната устойчивост, пробег, по какъв начин работи и какви са същинските разноски. Ако резултатите са позитивни, скоро и други електрически автомобили ще попълнят автопарка на полицията в калифорнийския град.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР