Полицията в Италия въвежда нова услуга за гражданите, които се

...
Полицията в Италия въвежда нова услуга за гражданите, които се
Коментари Харесай

Италианската полиция започва предизборна акция срещу фалшивите новини

Полицията в Италия вкарва нова услуга за жителите, които се притесняват от дезинформация в интернет па време не акцията преди парламентарните избори в страната на 4 март, съобщи ДПА.

С попълването на онлайн формуляр италианците ще могат да желаят от полицейски специалисти да ревизират верността на някоя информация. Ако тя се окаже лъжлива, това може да докара дори до снемане на материала от съответния уеб страница.

" Това е изцяло транспарантно и законно средство ", сподели нощес на старта на самодейността министърът на вътрешните работи Марко Минити. Началникът на националната полиция Франко Габриело отхвърли опасенията, че управляващите " желаят да основат Голям брат " и даде гаранции, че свободата на словото няма да бъде нарушавана.

Управляващата лява Демократическа партия постоянно упреква популисткото придвижване " Пет звезди " и крайнодясната Северна лига, че пускат погрешни вести в обществените мрежи за да дискредитират държавното управление. Освен това в Италия има съмнения, че Русия подкрепя тези две опозиционни партии да популяризират дезинформация – нещо което популистите и крайнодесните отхвърлят.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР