Полицията в Италия трябва да използва хеликоптери и дронове за

...
Полицията в Италия трябва да използва хеликоптери и дронове за
Коментари Харесай

Италианската полиция следи хората с дронове

Полицията в Италия би трябвало да употребява хеликоптери и дронове за наблюдаване на придвижването на хората през този празничен уикенд, оповестява вестник Corriere della Sera.

Търговските центрове са затворени в цяла Италия през уикендите, като акцентът е върху комерсиалните улици, като полицията управлява притока на коледни купувачи в оживените търговски зони.

Италианското държавно управление одобри на 3 декември непоколебим пакет от ограничавания, ориентирани към ограничение на придвижването по време на празничния коледен сезон.

Рестрикциите стават на фона на втората вълна от пандемията на COVID-19.

Ограниченията включват възбрана за пътешестване сред районите сред 21 декември 2020 година и 6 януари 2021 година

Освен това е въведена възбрана за придвижване отвън родния град на Коледа, Свети Стефан и Нова година.

Италианците няма да могат да участват и на църковна литургия в среднощ на Рождество Христово.

Правителството също по този начин резервира настоящия нощен комендантски час, като хората не могат да излизат от домовете си от 22:00 до 5:00 часа сутринта, като се изключи служебни или здравословни аргументи или други неотложни обстановки.

Италия заяви през днешния ден за 662 умряли, а новозаразените са 21 052 души, прецизираха от здравното министерство на Апенините.

Общият брой на умрелите от новия ковид в Италия доближи 59 514, вторият най-голям в Европа след Англия. Заразените стават общо 1,71 милион души.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР