Полицията в Италия съобщи, че са притеснени от действията на

...
Полицията в Италия съобщи, че са притеснени от действията на
Коментари Харесай

Мафията се възползва от мерките срещу коронавируса, притеснена полицията в Италия

Полицията в Италия заяви, че са обезпокоени от дейностите на проведената престъпност и съответно от мафията, които се пробват да обхванат във значими индустриални браншове и обществото с финансов напън по време на карантините ограничения против ковид, осведоми Си Ен Ен.

Опасността е огромна, тъй като мафиотските организации към този момент започнаха да влагат в браншове, които са значими по време на блокадата, питателните вериги, доставките на медикаменти и здравна техника, пътният превоз, погребалните услуги, почистването и компаниите за изхвърляне на боклуци, изясни шефът на италианската полиция Франко Габриели.
 Италия отпуска 400 милиарда евро за поддръжка на бизнеса, обиден от вируса
Италия отпуска 400 милиарда евро за поддръжка на бизнеса, обиден от вируса

Мерките са обезпечени от страната

Има браншове, които не изискват огромна специализация , тъй че " незаконните групи могат доста елементарно да оферират услуги на конкурентни цени, тъй като фирмите, които те управляват, не съблюдават стандартите и регулациите за запазване на околната среда, сигурност на труда и обществено обезпечаване ", добави Габриели.

Според него мафиотските организации, съответно най-опасната от тях - Ндрагета, може да финансират изпаднали в неплатежоспособност по време на рецесията огромни компании, само че също и дребен и междинен бизнес, който не може да посрещне заплащанията си поради ограничаващите ограничения.
 Коронавирус: В Италия отново сериозен растеж на жертвите за 24 часа
Коронавирус: В Италия отново сериозен растеж на жертвите за 24 часа

Починалите към този момент са общо 16 523 души

До края на изключителните ограничения, по думите му, незаконните организации могат да замърсят стопанската система и да поемат надзор над компании, в които преди не са съумели да обхванат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР