Полицията в Италия глоби 103-годишна жена, хваната през нощта зад

...
Полицията в Италия глоби 103-годишна жена, хваната през нощта зад
Коментари Харесай

103-годишна италианка, хваната да шофира кола

Полицията в Италия санкции 103-годишна жена, хваната през нощта зад кормилото на кола с изтекли шофьорска брошура и застраховка, заяви Гардиан.

Полицаите са получили сигнал към 1 сутринта за рисково шофиране на автомобил в центъра на Бондено, град с към 13 000 поданици покрай Ферара.

Полицаите отишли за инспекция в северния район Емилия Романя и били „ мощно сюрпризирани, когато разкрили годината на раждане на водача “.

Според полицейския отчет Джузепина Молинари, известна като Джиозе, е родена през 1920 година Тя е пътувала с кола до Бондено, с цел да се срещне с другари и „ евентуално “ се е дезориентирала в тъмното и е изгубила пътя, сподели полицията.

Шофьорската брошура на Молинари е изтекла преди две години. В Италия водачите над 80 години би трябвало да минават медицински обзор на всеки две години, с цел да възобновят лиценза си.

Молинари е била санкционирана и отведена вкъщи от полицията.

„ Ще си купя моторче Vespa “, коментирала по-късно Молинари пред локалния вестник La Nuova Ferrara. Междувременно тя възнамерявала да посети приятелите си с колело.

Кметът на Ферара, Алън Фабри, приветства нейния метод към живота. „ По-скоро бих дал на Джиозе орден, в сравнение с санкция “, сподели той.

„ Не е всекидневно да имаш такава вътрешна мощ и това ми дава вяра за личната ми напреднала възраст! “, написа той във Facebook.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР