Полицията в испанската столица и околните градове от днес спира

...
Полицията в испанската столица и околните градове от днес спира
Коментари Харесай

Квартали на Мадрид са под полицейска блокада заради коронавируса

Полицията в испанската столица и близките градове от през днешния ден стопира влизащите и излизащите от някои работен квартали, които бяха сложени под частична карантина, с цел да се спре най-бързото разпространение на ковид в Европа, съобщи Асошиейтед прес.

Полицейският надзор ще се показва единствено в информиране за рестрикциите през първите два дни. Спазването на възбраната ще стане наложително от сряда и тези, които не могат да потвърдят, че пътуват по работа, образование или медицински аргументи, ще бъдат глобявани, оповестиха районните управляващи.

Близо 860 000 поданици са наранени от новите по-строги ограничавания. В зоните под карантина парковете са затворени, а магазините и заведенията за хранене би трябвало да работят с 50 % от потенциала си. Мерките бяха посрещнати с митинги от жителите, които считат, че управляващите стигматизират бедните.

Районите, където се вкарват рестриктивните мерки, имат 14-дневно равнище на предаване инфекцията от над 1000 случая на 100 000 поданици, който е един от най-високите индикатори в Европа. Те са също по този начин гъсто обитаеми, с по-бедни поданици, заети с нискоквалифициран труд, които живеят в пренаселени дребни жилища и употребяват публичния превоз, с цел да отидат на работа.

Някои поместиха онлайн фотоси на препълнени влакове в метрото в час пик, оплаквайки се, че казусът не е в предградията, а в неналичието на задоволителен публичен превоз.

След като двамата седмици наред си разменяха обвинявания, през днешния ден министър председателят социалист Педро Санчес ще се срещне с ръководителката на районното държавно управление на Мадрид Исабел Диас Аюсо, закостенял политик от опозиционната Народна партия, с цел да координира по-твърдата реакция против огнищата.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР