Полицията в Испания издирва бившият началник на разузнаването на Венецуела

...
Полицията в Испания издирва бившият началник на разузнаването на Венецуела
Коментари Харесай

Ексшефът на разузнаването на Венецуела изчезна в Испания преди екстрадиция в САЩ

Полицията в Испания търси някогашният шеф на разузнаването на Венецуела ген. Уго Армандо Карвахал, който е в неопределеност от петък, откакто съдът постанови екстрадицията му в Съединени американски щати, оповестяват испанските медии.

" В момента го търсят ", посочи говорителката на испанската национална полиция.

Коментирайки изгубването, юристът на Карвахал съобщи, че не знаела къде се намира клиентът ѝ, добавяйки, че той не бил осведомен за ареста.

В петък испанският съд постанови екстрадиция на Карвахал в Съединени американски щати, откакто на 16 септември различен правосъден състав отхвърли настояването за екстрадиция.

По-рано Съединени американски щати желаеха от Испания да екстрадира някогашния шеф на разузнаването, тдвърдейки, че той е сътрудничил с Революционните въоръжени сили на Колумбия (ФАРК) за контрабанда на кокаин в Съединени американски щати.

Според обвиняване от 2011 година, заведено в Ню Йорк, Карвахал е упрекнат в контрабанда на повече от 5,6 тона кокаин в Колумбия, който по-късно е пренасочен към Съединени американски щати.

Карвахал е работил като началник на разузнаването както с починалия някогашен венецуелски президент Уго Чавес, по този начин и с сегашния Николас Мадуро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР