Полицията в Ирландия и военноморския флот заловиха наркотици за над

...
Полицията в Ирландия и военноморския флот заловиха наркотици за над
Коментари Харесай

Полицията в Ирландия задържа наркотици за над 150 милиона евро

Полицията в Ирландия и военноморския флот заловиха опиати за над 150 млн. евро. Те задържаха пратката в товарен транспортен съд край южното крайбрежие на Ирландия. Корабът е превозвал опиати на стойност към 157 млн. евро. Това се смята за връх измежду пратките, иззети в страната, заяви през днешния ден полицията в Дъблин, представена от Франс прес.

Задържаната дрога е кокаин близо 2,2 тона. И е открита открита на борда на записания в Панама транспортен съд “Ем Ви Матю ”. Стойността на дребно на опиата се прави оценка на към 157 млн. евро.

“Това е най-голямата конфискация на опиати в историята на страната “, сподели представителят на полицията Джъстин Кели. Трима членове на екипажа са задържани и оставени в следствения арест.

Вчера от ирландската полиция и военноморски флот са засекли дългия 189 метра транспортен съд за насипни товари. Подадени са били предупредителни изстрели, преди полицията и военните да се качат на борда и да го съпроводят до пристанището на Корк, където сега е арестуван.

“Наркотикът без подозрение е бил предопределен за ирландския и европейския пазар. Това ще стане огромен удар за проведените незаконни банди, участващи в интернационално разпространяване на опиати “, сподели в изказване ирландската министърка на правораздаването Хелън Макенти. 

Корабът е проследяван от полицията по съмнение, че транспортира кокаин от Южна Амерки и трансферира опиати на по-малки плавателни съдове в морето, твръди вестник “Айриш таймс ”, предава Българска телеграфна агенция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР