Полицията в Хонконг използва сълзотворен и лютив газ, за да

...
Полицията в Хонконг използва сълзотворен и лютив газ, за да
Коментари Харесай

В Хонконг протестират срещу закона за екстрадицията

Полицията в Хонконг употребява сълзотворен и пикантен газ, с цел да разпръсне митинга против поправките в закона за екстрадицията, оповестява в. South China Morning Post.

От предходната седмица там се организират всеобщи демонстрации срещу приемането на поправките в закона, който ще разреши обвинени в осъществяване на закононарушения и намиращи се на тази територия да бъдат екстрадирани в Китай за правосъдно следствие.

Сълзотворният газ е бил пуснат в съседство със постройката на законодателното заседание на Хонконг, оповестява се за конфликти сред протестиращите и полицията. Независимо от дъжда, стачкуващите блокират съществени улици, водещи към локалния парламент. Там трябваше да се прегледа въпросът за законовите ремонти, само че поради митинга съвещанието бе отсрочено за неопределен срок.

Организаторите обявиха, че митингите няма да бъдат прекъснати досега, в който управляващите не се откажат от разглеждането на закона за екстрадициите. Администрацията в Хонконг прикани жителите да освободят блокираните пътища, да запазят успокоение и при първа опция да се разотидат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР