Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите

...
Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ, за да разпръсне протестиращите
Коментари Харесай

Полицията отново използва сълзотворен газ срещу протестиращи в Хонконг

Полицията в Хонконг употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне протестиращите в следващ ден на всеобщо неодобрение.

 © БГНЕС
Днес над 100 претенденти на Демократическата партия за регионалния съвет в Хонконг организираха среща с електората в парка „ Виктория “. Полицията прикани тълпата да се разпръсне, тъй като митингът не беше уречен, след което употребява сълзотворен газ.

Масови митинги, предизвикани от закона за екстрадицията, се организират в Хонконг от началото на юни. Правителството на Хонконг предложи изменение на съществуващия „ Закон за обвинените извършители “.

Противниците на законопроекта обаче считат, че това ще подкопае независимостта на правосъдната власт в Хонконг в сходство с правилото „ Една страна, две системи “ и ще разреши на централното държавно управление да се бори против хора, които се опълчват на управляващите.

След огромни митинги управляващите в Хонконг направиха отстъпки, като оповестиха неопределеното прекъсване на разглеждането на промените.

Противниците на законопроекта обаче бяха недоволни и желаеха цялостното му отменяне, като сложиха ултиматум пред управляващите, който не беше задоволен.
 Протест с маски за Хелоуин в Хонконг Протест с маски за Хелоуин в Хонконг
Полицията в Хонконг употребява сълзотворен газ, с цел да разпръсне маскирани стачкуващи. В страната е в действие възбрана за носенето на маски, само че стачкуващ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР