Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу антиправителствени демонстранти при

...
Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу антиправителствени демонстранти при
Коментари Харесай

Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ срещу демонстранти

Полицията в Хонконг употребява сълзотворен газ против антиправителствени стачкуващи при конфликти късно през нощта в неделя преди евентуално основната среща сред хонконгския водач Кари Лам и президента на Китай Си Цзинпин в Пекин в понеделник, заяви Ройтерс.

Главната администраторка на Хонконг Кари Лам е в Пекин на постоянно служебно посещаване. Там е планувано тя да беседва с президента Си Цзинпин. Съществуват спекулации, че визитата ще донесе нови разпореждания по отношение на политическата рецесия в града, в това число евентуални промени в кабинета. При предходната им среща в Шанхай при започване на ноември Си изрази " високо доверие " в Лам без значение от безредиците.

От юни Хонконг е обзет от най-сериозната си политическа рецесия от десетилетия. Протестите усложниха връзките и сред Китай и Съединени американски щати в миг на засилено напрежение, в това число и по въпроса за търговията.

Късно в неделя групи маскирани младежи блокираха някои улици в Хонконг, което провокира интервенция на полицията, която употребява сълзотворен газ и нападна тълпите с палки. Това е първата приложимост на сълзотворен газ от съвсем две седмици.

Съобщава се за запалени пожари, счупени светофари и разрушени витрини. Един студент е бил приет в болница, откакто е бил ранен при конфликт със силите за сигурност. Полицията е направила многочислени арести.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР