Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ и гумени патрони в

...
Полицията в Хонконг използва сълзотворен газ и гумени патрони в
Коментари Харесай

Отменени са всички полети на международното летище в Хонконг заради протестите

Полицията в Хонконг употребява сълзотворен газ и гумени патрони в метрото, до момента в който преследваше протестиращи след конфликти с тях. Те започнаха по време на кротичък и глобен от управляващите протест за народна власт и политическа автономност на града.



Освен това поради нахлуването на протестиращите на интернационалното летище са анулирани всички полети, заяви „ Саут Чайна морнинг поуст”.



На един от видеозаписите се вижда по какъв начин на една от спирките в метрото спецчастите стрелят с гумени патрони в стачкуващи. По думи на очевидци има най-малко една съществено ранена жена в лицето, като лекарите се притесняват, че тя може да си загуби очите, написа съветската редакция на Би Би Си.

Съобщава се и че това е първият случай на конфликти в метрото.

Снимка: EPA

Демонстрациите в Хонконг стартират поради законопроект, който позволява изгонване на обвинени лица в континентален Китай, където протестиращите споделят, че може да бъдат изтезавани и съдени в несправедливи и политизирани процеси.
Сблъсъци сред протестиращи и полицията в Хонког Демонстрантите се пробваха да щурмуват районния парламент
След натиска от страна на протестиращите хонконгската администрация смъква за неопределен срок законопроекта. Опозицията счита, че това не е задоволително и упорства той да бъде спрян дефинитивно.

Снимка: EPA

Тази година митингите, които започнаха като мирни демонстрации, събраха по улиците на Хонконг милиони. След конфликтите с полицията и взлом на Народното събрание митингите станаха много яростни.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР