Полицията в Хонконг използва лютив спрей, за да разпръсне антиправителствени

...
Полицията в Хонконг използва лютив спрей, за да разпръсне антиправителствени
Коментари Харесай

Мирна демонстрация за годишнината от Движението на чадърите прерасна в насилие

Полицията в Хонконг употребява пикантен спрей, с цел да разпръсне антиправителствени стачкуващи, които хвърляха камъни и блокираха бул. пред локалното командване на китайската войска и наоколо до огромен продемократичен протест, предадоха " Ройтерс " и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Протестиращите се бяха събрали вечерта в парка " Тамар " за мирна проява във връзка петгодишнината от основаването на протестното Движение на чадърите, блокирало през 2014 година улиците на Хонконг в продължение на 79 дни. На митинга в парка деятелят Джошуа Уон, който преди този момент бе оповестил, че ще се кандидатира на локалните избори, произнесе тирада и насърчи хората да противостоят на злото.

 Мирна проява за годишнината от Движението на чадърите прерасна в принуждение
© Tyrone Siu, Reuters

Имаше минути на безмълвие в памет на хората, изгубили живота си в митингите преди пет години. Хиляди хора слушаха рокгрупа, изпълняващ песни на " Бийтълс ", когато в периферията на митинга избухна принуждение.
Демонстранти, множеството в черни облекла и с маски на лицата, издигаха обидни лозунги и хвърляха камъни към служителите на реда, които използваха пикантен спрей и водни оръдия, с цел да отхвърлен протестиращите от постройката на хонконгското законодателно заседание. Демонстрантите осветяваха с лазерни фенери кръжащия от горната страна хеликоптер.

Засега няма данни за потърпевши в конфликтите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР