Полицията в Хонконг използва гумени куршуми по време на сблъсъци

...
Полицията в Хонконг използва гумени куршуми по време на сблъсъци
Коментари Харесай

Полицията в Хонконг използва гумени куршуми срещу протестиращи в квартала Шатин

Полицията в Хонконг употребява гумени патрони по време на конфликти с стачкуващи покрай търговски център, в който преди този момент те бяха нахлули, съобщи Франс прес.

Първоначално хиляди продемократични протестиращи се бяха събрали на кротичък митинг в търговски център в квартала Шатин в северната част на мегаполиса. Те вършиха оригами и пяха песни. Ситуацията обаче стана напрегната, когато маскирани деятели от радикални групировки, размахаха китайско знаме, което изтръгнали от пилона на държавна постройка, преди да го стъпчат и хвърлят в близка река.

После радикалните деятели разрушиха автомати за билети за метрото и се наложи намесата на силите за битка с безредиците.

Накрая конфликти избухнаха и в самия търговски център сред няколко десетки стачкуващи и силите на реда, които за малко използваха сълзотворен газ и гумени патрони, с цел да ги разпилян. Извършени са били доста арести.

Същевременно апелите на протестното придвижване за нов митинг на летището в Хонконг не реализираха триумф. За да се застраховат от такава проява, която преди време наруши въздушния трафик, полицията понижи броя на влаковете и ограничи пътния трафик за летището и в цялата зона. Полицейските инспекции на достъпите до летището бяха засилени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР