Полицията в Хонконг използва днес водни оръдия, за да разпръсне

...
Полицията в Хонконг използва днес водни оръдия, за да разпръсне
Коментари Харесай

Полицията в Хонконг разпръсна демонстранти с водни оръдия

Полицията в Хонконг употребява през днешния ден водни оръдия, с цел да разпръсне първия митинг в китайския специфичен административен регион, откогато Китай одобри нов закон в областта на сигурността и предизвести, че апелите за разединение ще бъдат наказвани, съобщи Ройтерс.

Хиляди хора се събраха проява, с цел да отбележат 23-ата годишнина от предаването на някогашната английска колония на Китай.

Полицията употребява пикантен спрей и извърши арести, а магазини и една метростанция бяха затворени.

Първи арест в Хонконг по силата на новия закон за сигурността

Демонстрантите скандираха "Хонконг самостоятелност ", а силите на реда използваха водни оръдия, с цел да ги разпилян. По-късно полицията заяви, че е направила 30 ареста за нелегално събиране, непокорство на органите на реда, владеене на оръжие и нарушение на новия закон, съобщи Българска телеграфна агенция.

Подписан през вчерашния ден от китайския президент Си Цзинпин, новият закон е ориентиран против четири вида закононарушения: подривна активност, сектантство, тероризъм и сговор с задгранични сили. Всяко от тях може да бъде осъдено с пожизнен затвор.

Китай прикани непознати страни да не се месят в делата на Хонконг. Говорителят на китайското външно министерство Чжао Лицзян сподели, че непознатите страни би трябвало да гледат на обстановката в Хонконг обективно и че Пекин няма да разреши задгранична интервенция във вътрешните си работи.

Си Цзинпин подписа противоречивия закон за националната сигурност на Хонконг

Обединеното кралство е мощно разочаровано от налагането на този закон на Хонконг, съобщи през днешния ден в ефира на радио "Таймс " английският министър на бизнеса, енергетиката и индустриалната тактика Алок Шарма. Той добави, че Обединеното кралство застава зад народа на някогашната си колония.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР