Холандската полиция съобщи, че трима души са били убити при стрелба в университетска болница и дом в Ротердам

...
Полицията в Холандия съобщи, че самотен въоръжен мъж, облечен с
Коментари Харесай

Полицията в Холандия съобщи, че самотен въоръжен мъж, облечен с бронежилетка, е открил огън в апартамент и болница в холандския пристанищен град Ротердам, убивайки трима души, включително 14-годишно момиче ebVH">ХАГА, Холандия -- Самотен въоръжен мъж, облечен в бронежилетка, откри огън в апартамент и болница в холандския пристанищен град Ротердам в четвъртък, убивайки трима души, включително 14-годишно момиче, съобщи полицията.

Стрелбата накара пациенти и медици да избягат от Медицинския център Еразъм в центъра на Ротердам, включително някои, които бяха изведени от сградата на легла. Други се барикадираха в стаите и залепиха ръкописни знаци на прозорците, за да покажат местоположението си.

Началникът на полицията Фред Вестербеке каза пред репортери, че стрелецът е 32-годишен стар студент от Ротердам. Той е задържан в болницата с огнестрелно оръжие. Самоличността му не беше разкрита, а мотивите за стрелбата все още се разследват.

Той първо застреля 39-годишна жена и я рани тежко 14-годишна дъщеря в апартамент близо до мястото, където е живял заподозреният, каза шефът на полицията Фред Вестербеке. Полицията каза, че момичето по-късно е починало от нараняванията си.

След това стрелецът отишъл до близкия медицински център Еразъм, където застрелял и убил 43-годишен мъж, преподавател в академичната болница, съобщиха от полицията. Той също така е запалил пожари на сцените и на двете стрелби.

Самоличността на жертвите не е разкрита.

Заподозреният е сътрудничил на полицията, каза Вестербеке.

„Беше черен ден“, каза кметът на Ротердам Ахмед Абуталеб.

холандският крал Вилем-Александър и кралица Максима изразиха съчувствието си в социалните мрежи. „Сърцата ни са със семейството и приятелите на жертвите на насилието този следобед в Ротердам“, написа кралската двойка. „Също така мислим за всички, които живееха в страх по време на тези ужасни действия“, добавиха те. болницата, но по-късно каза, че отваря отново. В него се казва, че всички срещи, насрочени за петък, ще продължат, както е планирано.

Тази година имаше множество малки експлозии и в домове и фирми в Ротердам, обвинени за съперничещи наркобанди. Няма незабавни предположения, че стрелбата в четвъртък е свързана с враждуващи наркогрупировки.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР