Полицията в Хаити заяви снощи, че е арестувала хаитянец, вербувал

...
Полицията в Хаити заяви снощи, че е арестувала хаитянец, вербувал
Коментари Харесай

Арестуван е хаитянец, заподозрян като вербовчик на убийците на президента Моиз

Полицията в Хаити съобщи нощес, че е арестувала хаитянец, вербувал " с политически цели " командосите, умъртвили президента Жовенел Моиз, съобщи Франс прес.

" Това е лице, влезнало в Хаити на борда на частен аероплан с политически цели ", сподели Леон Шарл, генералният шеф на националната полиция.

Живеещият във Флорида 63-годишен хаитянец Кристиан Еманюел Санон дошъл в Хаити през юни, съпроводен от колумбийци, които да подсигуряват сигурността му, сочат разяснения, огласени пред публицисти в наличието на министри.

" Впоследствие задачата е била изменена ", изясни Шарл. " Мисията е била да арестуват президента на страната и интервенцията е била планувана надлежно - тогава в Хаити са влезнали още 22 лица ", добави той.

Разпитвайки 18-те колумбийски жители, задържани от сряда насам, хаитянската полиция научила, че Санон е вербувал 26-те командоси от отряда посредством венецуелската охранителна компания Си Ти Ю, основана във Флорида.

" Когато ние, полицията, блокирахме напредването на тези бандити, откакто бяха направили закононарушението, първият, на който се обади един от нападателите, бе Кристиан Еманюел Санон. Той се свърза с още две лица, които съгласно нас са интелектуалните причинители на убийството на президента Жовенел Моиз ", уточни Леон Шарл, без да посочи кои са обвинените.

Вчера в Хаити дойдоха хора от ФБР, Държавния департамент, министерствата на правораздаването и на вътрешната сигурност на Съединени американски щати. Делегацията беседва с шефа на националната полиция и с главните играчи на хаитянската политическа сцена, в това число с премиера Клод Жозеф и определения за краткотраен президент ръководител на Сената Жозеф Ламбер.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР