Полицията в Грузия днес започна наказателно разследване за смъртта на

...
Полицията в Грузия днес започна наказателно разследване за смъртта на
Коментари Харесай

Грузия разследва смъртта на журналист, пребит по време на атаки срещу привърженици на ЛГБТ+

Полицията в Грузия през днешния ден стартира наказателно следствие за гибелта на оператор, един от няколкото публицисти, които бяха нападнати по време на офанзиви против ЛГБТ+ деятели по-рано тази седмица, осведоми " Ройтерс ".

ЛГБТ+ деятелите в южнокавказката страна анулираха гей парада в понеделник, откакто подтиснически групи, които се опълчиха на събитието, щурмуваха и претършуваха офиса им в столицата Тбилиси и нападнаха деятели и публицисти.
 ЛГБТ деятели в Грузия анулират гей церемониал след нахлуване против офиса им
ЛГБТ деятели в Грузия анулират гей церемониал след нахлуване против офиса им

Бяха възнамерявали " Марш за достолепие " през днешния ден в централната част на Тбилиси

Операторът Александър Лашкарава, който беше пребит при случая, беше открит мъртъв в дома си от майка си, заяви неговата телевизия " Пирвели ". Тя не разкри повода за гибелта.

Министерството на вътрешните работи разгласи, че е образувало наказателно произвеждане, само че също не разкри повода за гибелта в изказване.

Смъртта му накара деятелите да разгласят шествие в центъра на Тбилиси през днешния ден, с цел да упорстват за наказателно гонене на отговорните за нападенията против публицисти и последователи на ЛГБТ+.

Над 50 публицисти са били обект на принуждение , посочи полицията в понеделник, подтиквайки западни страни да призоват Грузия да обезпечи независимост на изразяването и събранията.

Планираният гей церемониал, който беше анулиран преди началото му, провокира рецензии от страна на църквата и консервативните кръгове, до момента в който министър председателят Иракли Гарибашвили съобщи, че шествието рискува да провокира социална борба.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР